Komandni centar MUP

Neosnovana planom predložena izgradnja komandnog centra MUP u bloku 39, pored FDU

Stručnjaci i organizacije civilnog društva upozoravaju da je neosnovano i neutemeljeno odustajanje od izgradnje kompleksa objekta visokoškolskih ustanova u bloku 39 u kome se nalazi Fakultet dramskih umetnosti i ustupanje čitave površine ovog bloka za izgradnju Administrativnog i operativnog centra MUP sa heliodromom, kao i da je proizvoljna i zabrinjavajuća njegova planirana invazivna izgradnja. Izrada ...Pročitajte više »

Podelite:
covid-19

Podrška civilnog društva inicijativi „Ujedinjeni protiv Kovida“

RERI i Yucom daju punu podršku inicijativi „Ujedinjeni protiv Kovida“ i pravu zdravstvenih radnika da slobodno iznose svoje mišljenje. Zahtevamo od organa javnih vlasti i direktora zdravstvenih ustanova da se uzdrže od bilo kakvih mera i postupaka koje ugrožavaju slobodu govora, pravo na rad i dostojanstvo lekara i zdravstvenih radnika. Lekari, potpisnici inicijative „Ujedinjeni protiv ...Pročitajte više »

Podelite:
fabrika guma

GRAD ZRENJANIN PONOVO IZDAO NEZAKONITU GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA FABRIKU GUMA

Grad Zrenjanin je 10. jula izdao treću po redu nezakonitu građevinsku dozvolu investitoru Linglong International Europe doo, ovoga puta za drugu fazu izgradnje pomoćnih objekata u okviru kompleksa fabrike guma. RERI je 20. jula podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, ističući da je dozvola izdata suprotno propisima. RERI zahteva od Pokrajinskog sekretarijata ...Pročitajte više »

Podelite:
Uncategorized

Ministarstvo zaštite životne sredine hitno da povuče politikantsku objavu ministra Gorana Trivana sa zvanične fejsbuk stranice

Zahtevamo od Ministarstva zaštite životne sredine da bez odlaganja sa svog fejsbuk naloga ukloni saopštenje ministra Gorana Trivana kojom je ministar najgrublje zloupotrebio ministarstvo i svoju javnu funkciju u političke svrhe: Ministar Trivan, koji se nije oglašavao u situacijama kada su propisi u oblasti zaštite životne sredine bezočno kršeni u korist privatnih interesa, našao je ...Pročitajte više »

Podelite:
avala film

Zaštita javnog dobra, a ne seča Košutnjaka radi privatnih interesa!

Stručnjaci i organizacije civilnog društva zahtevaju da se regulacijom kompleksa Avala filma obezbedi zaštita javnog dobra i pravo stanovništva Beograda na zdravu i očuvanu životnu sredinu, uz poštovanje procedura i planskih i zakonskih dokumenata. Dokumenta koja je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izložio na rani javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije ...Pročitajte više »

Podelite:
avala film

Primedbe na plan detaljne regulacije za kompleks „Avala filma” mogu da se dostave i poštom

U skladu sa oglašenim ranim javnim uvidom povodom izrade plana detaljne regulacije za kompleks „Avala filma”, Gradska opština Čukarica, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda oglasio 29. juna 2020. godine, zainteresovana lica mogu svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, Beograd, ...Pročitajte više »

Podelite:
gradjevinska dozvola

Licence to Kill – Građevinske dozvole i zaštita životne sredine

Kaluđerica je nekada bila sinonim za nelegalnu gradnju, pošto se to nije sankcionisalo, nicala su brojna divlja naselja, a postojeća se devastirala, dobri primeri su Zlatibor ili vikendice na Savskom nasipu. Građevinske dozvole postoje sa razlogom, ne samo za objekte za stanovanje i turizam već i za industriju i energetiku. Građevinska dozvola za projekte koji ...Pročitajte više »

Podelite:
covid-19

RERI ZAHTEVA HITNO OBJAVLJIVANJE ISTINITIH INFORMACIJA O STANJU U NOVOM PAZARU I NA TERITORIJI CELE SRBIJE

Krizni štab da hitno građanima Srbije saopšti tačne podatke o broju obolelih i preminulih od posledica virusa COVID-19 i informacije u vezi sa daljim potencijalima širenja zaraze i strategijom njenog daljeg suzbijanja. U trenutku kada se u javnosti pojavljuju informacije koje bude osnovanu sumnju da su podaci koje iznose nadležni organi, u vezi sa brojem ...Pročitajte više »

Podelite:
slučaj gondola

Tvoje pravo – građani i civilno društvo u zaštiti javnih dobara

Kalemegdan i borba protiv gondole je primer šta je javno dobro i kako se građani i civilno društvo bore za zaštitu javnih dobara. Kulturno nasleđe, zaštićena područja i javni urbani prostori imaju svoju dugoročnu kulturnu, ekološku i socijalnu funkciju u životu pojedinaca i zajednica. Međutim, svedoci smo razvoja gradova koji su podređeni kratkoročnim interesima investitora, ...Pročitajte više »

Podelite:
izgradnja hidroelektrana

HITNO PONIŠTITI REŠENJE O IZDAVANJU UPOTREBNE DOZVOLE ZA MHE „ZVONCE“ U RAKITI!!!

Iako zvuči potpuno neverovatno, čak i u zemlji kao što je Srbija u kojoj korupcija apsolutno dominira javnim prostorom, investitor „Mala hidroelektrana Zvonce“ podneo je 18. juna zahtev za izdavanje upotrebe dozvole za nezakonito izgrađen objekat – MHE „Zvonce“ u zaseoku Rakita. Ovaj zahtev je 24. juna odobren i MHE „Zvonce“ je dobilo upotrebnu dozvolu. ...Pročitajte više »

Podelite: