Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine hitno da povuče politikantsku objavu ministra Gorana Trivana sa zvanične fejsbuk stranice

Zahtevamo od Ministarstva zaštite životne sredine da bez odlaganja sa svog fejsbuk naloga ukloni saopštenje ministra Gorana Trivana kojom je ministar najgrublje zloupotrebio ministarstvo i svoju javnu funkciju u političke svrhe:

Foto: screenshot

Ministar Trivan, koji se nije oglašavao u situacijama kada su propisi u oblasti zaštite životne sredine bezočno kršeni u korist privatnih interesa, našao je za shodno da preko zvanične fejsbuk stranice Ministarstva zaštite životne sredine vodi političke pregovore i preporučuje sebe i svoju partiju vladajućoj većini.
Na taj način ministar Trivan je najgrublje prekršio načelo stručnosti, nepristrasnosti i političke neutralnosti, utvrđeno Zakonom o državnoj upravi i zloupotrebio javnu funkciju, kao i samo Ministarstvo zarad sopstvenih partijskih interesa. Na ovaj način ministar Trivan je zloupotrebio svoj službeni položaj čime je prekršio i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.
RERI osuđuje ovaj nedoličan postupak ministra Trivana i zahteva od Ministarstva da ukloni saopštenje, a od ministra da se javno izvini građanima Srbije. Od Agencije za borbu protiv korupcije zahtevamo da, po službenoj dužnosti, pokrene postupak i izrekne meru zbog povrede zakona.

Obaveštenje Ministarstva objavljeno dana 12.07.2020. godine nalazi se ovde:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=558994514768355&id=124519788215832&tn=-R
https://www.facebook.com/Ministarstvo-za%C5%A1tite-%C5%BEivotne-sredine-124519788215832/

Podelite: