Ko smo mi

Šta je RERI

Regulatorni institut za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine (Renewables and Environmental Regulatory Institute) – „RERI“ je nevladina i neprofitna organizacija, osnovana radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine.

Podizanje nivoa svesti o njenom značaju kod ljudi i privrednih subjekata, a sve putem korišćenja pravnih instrumenata i najboljih dostupnih pravnih tehnika, osnovna je misija naše organizacije.

 

Naša misija

Kroz svoju stručnost i ekspertizu želimo da vodimo borbu za ostvarenje naših ciljeva i prava na zdravu životnu sredinu, da ostvarimo čvrstu saradnju sa drugim organizacijama koje teže istim vrednostima kao mi.

Verujemo da na taj način možemo doći do najboljih rezultata. Želimo da pomognemo razvoju svesti stanovništva o značaju zaštite životne sredine, pre svega kroz implementaciju evropskih vrednosti i propisa.

 

Naša vizija

Smatramo da nema napretka i bolje budućnosti bez uspostavljanja ravnoteže i harmonije između čoveka i prirode. Cilj nam je da ukažemo na dobru praksu i praktična rešenja za probleme sa kojima se danas kao društvo suočavamo.

Želimo da ponudimo soluciju i svoju viziju bolje budućnosti i da doprinesemo u borbi da priroda odbrani temeljne vrednosti na kojima je izgrađena.

 

Naše vrednosti

Etičnost

Naša kultura delovanja se zasniva na integritetu i pre svega – poštovanju prirode. Naša briga za očuvanje prirode je osnovni postulat i razlog našeg postojanja.

Stručnost

Ispred sebe postavljamo najviše kvalitativne standarde i svoj rad baziramo na istraživanju, nauci, profesionalnom i stručnom pristupu svakom zadatku.

Održivost

Mi delujemo, planiramo i postavljamo smernice za budućnost i dobrobit naše organizacije, partnera, zajednice i planete.

Briga

Krajnji korisnici i partneri zavređuju našu potpunu posvećenost i maksimalnu pažnju. Delujemo proaktivno, inovativno i fleksibilno, čime neprestano širimo krug klijenata, partnera i prijatelja.

Pouzdanost

Kontinuirano unapređujemo standarde kvaliteta i ličnim pristupom svojim aktivnostima, kao i odabirom pouzdanih partnera, dolazimo do efikasnih i sigurnih rešenja na opšte dobro.

Odgovornost

U svom svakodnevnom delovanju ponašamo se savesno i odgovorno. Svojim proaktivnim pristupom zadacima, nastojimo unaprediti rezultate sopstvenog delovanja i staviti ih u službu svoje radne i životne okoline.